Nuhalna svetlina

Meritve kostne gostote

Diagnozo osteoporoze postavimo z meritvijo kostne gostote na DEXA napravi, kjer izmerimo gostoto kosti na štirih ledvenih vretencih, kolku in/ali podlakti. 

Meritev se svetuje posebej

Po meritvi sledi strokovno zdravniško svetovanje o nadaljnji obravnavi, morebitnem zdravljenju in usmeritve glede zdrave prehrane in priporočljivega gibanja.

patient listening to a doctor

Kaj je osteoporoza in kako nastane?

Osteoporoza je sistemska skeletna bolezen, ki nastane zaradi redčenja kostnine. Ta je pogojena s staranjem, dednostjo ali boleznimi.

Velikokrat ljudje sploh ne vedo, da imajo osteoporozo, dokler si kaj ne zlomijo. Najpogostejši zlomi so zlomi zapestja, kolka, hrbteničnih vretenc ali nadlahtnice.

Kost se kljub navidezni nespremenljivosti ves čas gradi in razgrajuje. Ko je razgradnja večja od njene gradnje, pride do osteoporoze.

Kaj lahko naredimo sami?

Za zdravljenje (pa tudi preventivo) osteoporoze, se v prvi vrsti svetuje aktiven življenjski slog v kombinaciji z zdravo prehrano.

Svetujemo, da po postavljeni diagnozi poiščete strokovno pomoč kineziologa, ki vam bo predpisal vaje prilagojene vašemu trenutnemu zdravstvenemu stanju upoštevajoč omejitve, ki jih imate. 

Priporočamo obisk Gibalno terapevtskega centra Kinesis, kjer se lahko vključite v skupinsko vadbo za osteoporozo. Gre za prilagojeno aktivnost, kjer v manjših skupinah in pod strokovnim nadzorom naredite največ, kar lahko za svoje zdravje!

Cenik meritve kostne gostote

Meritev kostne gostote z zdravniškim svetovanjem

50 €

Specialistka ginekologije in porodništva

Potrebujete več informacij?

Naročite se pri nas.

Datum prvega obiska vam bomo sporočili na vaš elektronski naslov oz. na vašo mobilno številko.

Pokličite nas

041 755 401

Pokličite nas

03 5 434 434

Pišite nam

gasperlin.darja@siol.net

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke